Nyheter

Hvordan brygge presskanne

Bryggemetode for presskanne Hell kaffen i 65 gram kvernet kaffe i presskannen Hell 0,9 vann over kaffen. La stå i 5min før du rører tre ganger og fjerner skummet med skje. La stå i ytterlige 5min før du stempler ned, og kaffen er nå drikkeklar. Visste du at kaffen endrer karakter og deilige smaksnoter blir frigjort, om du kan la koppen din stå 7 min etter den er traktet slik at temperaturen faller litt? En god kopp er verdt å vente på! Vi anbefaler alle våre lysbrente kaffetyper til presskanne. Carlos Dè Santa Barbara er favoritten. Hvis du ønsker en fruktig og spennende kaffeopplevelse kan vi...

Les mer →


Barnehjemmet

Barnehjemmet

Carlos´ Coffee samarbeider med Casita de Belén i Cali, Colomiba. Casita de Belén er et barnehjem med 70 barn fra 0-13 år, hvor mange av de aller minste barna bor på barnehjemmet i påvente av adopsjon.  Barnehjemmet ble stiftet i 1953 av Luz Mejia, og 31 år etter oppstart, i 1984, bodde jeg selv på Casita de Belén, før jeg ble adoptert til Kristiansand i Norge. Det var slik jeg hentet inspirasjon til å starte med kaffe. Carlos´Coffee handler om å la Norge ta del i Colombias nasjonalskatt kaffe, og i tillegg gi noe tilbake til foreldreløse barn i Cali....

Les mer →


Brenneriet

Brenneriet

15.8.13 åpnet Carlos' Coffee Brenneriet på Boen Bruk, 17km nord for Kristiansand, i den lille bygden Tveit.I lokalene er det showrom med baristamaskin, og alle tenkelige moderne bryggemetoder. Det arrangeres smaking og kursing i kaffebrygging sammen med kunder i tilegg til produksjon av all Carlos kaffen.  

Les mer →


Historien bak Carlos’ Coffee

Historien bak Carlos’ Coffee

Kaffe har for meg vært fast inventar på kjøkkenbenken siden barndommen. Men det var først i 2008 jeg bestemte meg for at jeg ville jobbe med kaffe. Jeg er født i verdens tredje største kaffe eksporterende land og det føltes derfor naturlig for meg og importere dette produktet til kaffetørste nordmenn.   Hvor vanskelig kan dette være tenkte jeg? –  Ganske vanskelig.  Men omsider er det jo noen der nede i Sør Amerika som svarer hyggelig på mail og sender noen vareprøver til Norge. Jeg er solgt. Denne type kaffe skal og må jeg ha tilgang på her, så venner og bekjente ble...

Les mer →