Introduksjon til Håndbrygg med Hario V60 og Carlos Coffee

Hario V60 er et populært valg blant kaffeentusiaster for å lage en lekker kopp håndbrygget kaffe. Med vårt store utvalg av lysbrente kaffesorter, perfekt for håndbrygging, kan du utforske en verden av smaker og aromaer. Følg denne enkle guiden for å brygge den perfekte koppen kaffe med Hario V60.

  1. Velg riktig kaffe: Vi tilbyr et bredt spekter av lysbrente kaffesorter som er ideelle for håndbrygging. Utforsk vårt sortiment og finn en kaffe som passer din smak.

  2. Kverning: For Hario V60 er en medium-finkverning anbefalt. Dette gir en jevn ekstraksjon og en balansert kopp kaffe.

  3. Mål opp kaffe og vann: En god tommelfingerregel er å bruke 60 gram kaffe per liter vann. For en standard Hario V60-brygging anbefales 15-18 gram kaffe til 250-300 ml vann.

  4. Forbered filter og V60: Plasser et Hario V60 filter i dripperen og skyll det med varmt vann for å fjerne eventuelle papirsmaker og forvarme V60. Tøm deretter vannet fra kannen.

  5. Tilsett kaffe: Tøm det nylig kvernede kaffepulveret i filteret og rist forsiktig V60 for å jevne ut kaffesengen.

  6. Varm opp vannet: Varm opp vannet til en temperatur mellom 92-96°C. Dette vil gi en optimal ekstraksjon av smaker og aromaer fra din Carlos Coffee.

  7. Blooming: Hell 30-60 ml vann sakte over kaffen i en sirkelbevegelse, og sørg for å fukte all kaffe. La kaffen "blomstre" i 30-45 sekunder. Dette frigjør karbondioksid og forbedrer ekstraksjonen.

  8. Fortsett bryggingen: Hell resten av vannet sakte over kaffen i en spiralbevegelse fra midten og utover, og deretter tilbake mot midten. Dette bør ta omtrent 2-3 minutter. Total bryggetid, inkludert blooming, skal være mellom 2,5-3 minutter.

  9. Nyt din håndbryggede kaffe: Når bryggingen er ferdig, fjern V60 dripperen og hell kaffen i en kopp. Nyt din deilige, håndbryggede kaffe.

 

Med denne guiden og vårt utvalg av lysbrente kaffesorter, er du godt rustet til å nyte nydelig håndbrygget kaffe hjemme. Prøv ulike kaffesorter og eksperimenter med bryggeteknikker for å finne din personlige favoritt.

Bryggeustyr