Med enkle grep kan du løfte traktekaffen til nye høyder

Den velkjente kaffetrakteren er elsket av mange for å lage en klassisk kopp filterkaffe. Ved å fokusere på kvalitetsråvarer, ferskbrent kaffe og nykvernet bønner fra Carlos Coffee, kan du løfte kaffetrakter-bryggingen til nye høyder. Følg denne guiden for å brygge en perfekt kopp kaffe med din filterkaffe.

 

 

  • Velg riktig kaffe: Vi tilbyr et bredt utvalg av ferskbrente kaffesorter som passer godt for kaffetraktere. Vi fortrekker lysbrent kaffe i trakteren, men det er ingen fasit. Utforsk vårt sortiment for å finne din favorittkaffe.

 

 

  • Kverning: For filterkaffe er en medium kverning anbefalt. Dette gir en jevn ekstraksjon og en balansert kopp kaffe.

  • Mål opp kaffe og vann: En god tommelfingerregel for filterkaffe er å bruke 60-65 gram kaffe per liter vann. Juster mengden kaffe og vann etter ønsket styrke og smak.

  • Forbered filter og trakter: Plasser et passende filter i kaffetrakteren og skyll det med varmt vann for å fjerne eventuelle papirsmaker og forvarme trakteren. Tøm deretter vannet fra kannen.

 

 

  • Tilsett kaffe og vann: Tøm det nylig kvernede kaffepulveret i filteret og jevn ut kaffesengen. Fyll vannbeholderen med kaldt, friskt vann i henhold til målingen fra trinn 3.

 

 

  • Varm opp vannet: Moccamaster varmer automatisk vannet til optimal temperatur for brygging (92-96°C). Dette sikrer en ideell ekstraksjon av smaker og aromaer fra kaffen.

  • Brygg kaffen: Slå på trakteren og la den brygge kaffen. Den konstante vannstrømmen og jevn oppvarming sikrer en balansert og velsmakende kaffe.

  • La kaffen hvile: Når bryggingen er fullført, la kaffen hvile i et minutt for å gi smakene tid til å blande seg.

 

 

  • Nyt din nybryggede filterkaffe: Hell den ferske kaffen i en kopp og nyt smakene og aromaene.

 

Ved å bruke kvalitetsråvarer, ferskbrent kaffe og nykvernet bønner fra Carlos Coffee, vil din filterkaffe bli en uforglemmelig smaksopplevelse. Eksperimenter med ulike kaffesorter for å finne den som passer best for din smak.

 

Ofte stilte spørsmål: 

Hvilken type kaffe anbefales for Kaffetrakter?
Vi tilbyr et bredt utvalg av ferskbrente kaffesorter som passer godt for kaffetrakter. Lysbrent kaffe funger godt på kaffetrakter, men noen foretrekker også mørkbrent.

Hvilken kverningsgrad er best for filterkaffe?
For kaffetrakter er en medium kverning anbefalt. Dette gir en jevn ekstraksjon og en balansert kopp kaffe.

Hvor mye kaffe og vann skal jeg bruke til kaffetrakteren?
En god tommelfingerregel for filterkaffe er å bruke 60-65 gram kaffe per liter vann. Juster mengden kaffe og vann etter ønsket styrke og smak.

Hvorfor skal jeg skylle filteret med varmt vann før brygging?
Skyll filteret med varmt vann for å fjerne eventuelle papirsmaker og forvarme trakteren. Dette forbedrer smaken og aromaen av kaffen.

Hvilken temperatur bruker Moccamaster for å brygge kaffen?
En Moccamaster varmer automatisk vannet til optimal temperatur for brygging (92-96°C). Dette sikrer en ideell ekstraksjon av smaker og aromaer fra kaffen. Ulike kaffetraktere kan ha forskjellig temperatur. Tips: Dette kan du måle ved å putte et steketermometer i filterholderen.