Hvordan brygge presskanne kaffe

Å brygge en deilig kopp presskannekaffe er en kunst, men det er en kunst du enkelt kan mestre! Med riktige teknikker og litt tålmodighet, kan du nyte en smakfull kopp Carlos Coffee hjemme. Følg denne guiden for å bli en mester i presskannekaffe.

  • Velg riktig kaffe og kverning: Når du brygger presskannekaffe, er det viktig å velge en kaffe av høy kvalitet. For presskanne er det ideelt å bruke en grovere kverning for å unngå overekstraksjon og grums i koppen.

  • Mål opp kaffe og vann: En god tommelfingerregel er å bruke 65 gram kaffe per liter vann. Dette gir en balansert kopp med riktig styrke. Juster mengden kaffe og vann etter ønsket smak og størrelsen på din presskanne.

  • Varm opp vannet: For å få mest mulig ut av kaffen, bør vannet varmes til en temperatur mellom 92-96°C. Hvis du ikke har et termometer, la vannet koke og vent deretter i 30 sekunder før du heller det over kaffen.

  • Forbered presskannen: Forvarm presskannen ved å skylle den med varmt vann. Dette hjelper med å holde kaffen varm under bryggingen.

  • Bland kaffe og vann: Tøm det varme vannet ut av presskannen og tilsett den nylig kvernede kaffen. Hell deretter det varme vannet over kaffen og rør forsiktig for å sikre at alt kaffepulveret er fuktet.

  • La kaffen trekke: Sett lokket på presskannen, men press ikke stempel ennå. La kaffen trekke i 4 minutter for å få en optimal ekstraksjon.

  • Press forsiktig: Når tiden er ute, press stempel forsiktig og jevnt ned. Dette vil skille kaffen fra kaffegruten og gi deg en ren og velsmakende kopp.

  • Nyt umiddelbart: For å unngå videre ekstraksjon og en bitter smak, hell kaffen over i en kopp eller termos umiddelbart etter pressing. Server og nyt din perfekte kopp presskannekaffe!

Med denne guiden er du nå klar til å brygge en fantastisk kopp presskannekaffe med Carlos Coffee. Eksperimenter med ulike kaffetyper og utforsk det brede spekteret av forskjellige smaker. 

Visste du at kaffen endrer karakter og deilige smaksnoter blir frigjort, om du kan la koppen din stå 7 min etter den er brygget slik at temperaturen faller litt?

En god kopp er verdt å vente på!