Historien bak Carlos’ Coffee

Kaffe har for meg vært fast inventar på kjøkkenbenken siden barndommen. Men det var først i 2008 jeg bestemte meg for at jeg ville jobbe med kaffe. Jeg er født i verdens tredje største kaffe eksporterende land og det føltes derfor naturlig for meg og importere dette produktet til kaffetørste nordmenn.

 

Hvor vanskelig kan dette være tenkte jeg? –  Ganske vanskelig.  Men omsider er det jo noen der nede i Sør Amerika som svarer hyggelig på mail og sender noen vareprøver til Norge.

Jeg er solgt. Denne type kaffe skal og må jeg ha tilgang på her, så venner og bekjente ble gode «prøvekaniner». Etter hvert meldte også et lokalt spisested, eller to sin interesse.

Jeg fikk mitt eget merke og logo på kaffen med Colombia kartet og navnet midt i midten. Da var jeg stolt. Ikke minst fordi jeg skulle bygge merkevare, men den følelsen av å komme nærmere røttene sine var spesiell. Jeg er jo en adoptert gutt, men ser naturlig nok verden som nordmann.

Slik gikk det til at kaffen ble brent i Medellin, nord i Colombia, og sendt med båt til Norge. Denne varianten skulle dessverre vise seg å funke dårlig. Sen frakt og ferdig brent kaffe ble en dårlig kombinasjon mtp på holdbarhet etc. Det norske markedet var allerede i 2008 kommet for langt til at man kan komme innom en flott kaffebar og presentere 1,5mnd gammel kaffe som ferskvare.

Ny runde med mail, telefoner, dårlig spansk og en god porsjon tålmodighet i noen måneder, fikk meg i kontakt med leverandører av den type grønne bønner jeg ønsket. Altså rå kaffebønner fra spesielt utvalgte farmer med godt renomè.

Dette kombinert med eget kaffebrenneri, har gjort Carlos’ Coffee til en herlig ferskvare. Den kan nå leveres til hele Norge kun få dager etter den er ute av brenneren og all kaffen er sporbar spesialkaffe fra Huila og Antioquia regionen i Colombia. Kundene har blitt flere og de allerede eksiterende mer fornøyde med kaffen. 

Men omsider begynner man å tenke litt når man har det så vanvittig bra her. Hvordan gjøre business, men også gi noe tilbake til råvarenes opprinnelsesland? Jeg syslet litt med tanken på Fairtrade osv, men det ble for upersonlig.

Casita de Belèn. Det var svaret. Barnehjemmet i Cali som jeg selv bodde på før jeg ble adoptert. De skulle få en prosentandel av hver kilo med kaffe jeg greier å selge til kaffe- elskende nordmenn.

Visste du forresten at Norge er det landet i verden som drikker nest mest kaffe pr. innbygger? I dag er Carlos' Coffee stolt leverandør av fersk kaffe til store deler av Norge og ekspanderer stadig. Tilbakemeldinger fra dere kunder mottas med takk for stadig å bli bedre. Man blir nemlig ALDRI utlært på kaffe!